fbpx

NIJE VAŽNO KAKO IH ZOVETE, SAVRŠENE SU: Pripremite ukusne bakine šnenokle!

Autor: Dnevno

Vraćaju nas u djetinjstvo!

Sastojci:
5 jaja
1 l mlijeka
100 g šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Mlijeko stavite kuhati na laganu vatru do vrenja. Dodajte ekstrakt vanilije.
Bjelanjke malo posolite pa izmiksajte u snijeg s dvije žlice šećera (oduzmite od ukupnog šećera).
Žumanjke izmiksajte s ostatkom šećera.

U prokuhano i zavrelo mlijeko stavljajte žlicu po žlicu snijega, okrenite ih pa izvadite šupljkavom žlicom.

Skinite mlijeko s vatre pa dodajte par žlica u izmiksane žumanjke, a potom lagano ulijte izmiksane žumanjke u mlijeko uz stalno miješanje. Vratite na vatru i kuhajte miješajući dok se krema lijepo ne zgusne.

Stavite malo kuhane kreme u zdjelicu ili tanjur pa ubacite par žličnjaka od snijega i poslužite. Ili kuhanu kremu prelijte preko izvađenih žličnjaka od snijega pa vadite u manje zdjelice i poslužite.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.