Pinterest

Nezaboravni gastronomski užitak: Tjestenina sa špinatom i gljivama!

Autor: Zlatko Govedić

Uživat ćete u ovoj sočnoj deliciji.

Sastojci:

250 g tjestenine (npr. tagliatelle)

200 g gljiva (npr. šampinjona)

3 češnja češnjaka

50 g maslaca

150 g mladog špinata




30 g pinjola

150 g grčkog jogurta

NAPRAVITE SAMI SVOJ UMAK ‘PESTO’: Savršeno se slaže s mnogim jelima!




Priprema:

U manjem loncu u posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama s pakovanja. Za vrijeme kuhanja tjestenine zagrijte duboku tavu. Nije potrebno dodavati ulje, možda samo pokoju kap.

Gljive isijecite na kriške ili manje komade i stavite ih da se peku u dubokoj tavi. Kada počnu ispuštati tekućinu, sklonite ih iz tave i stavite na tanjur.

Sokovima koje su gljive ispustile dodajte maslac i sitno nasjeckani češnjak. Pržite ga manje od minute, kako ne bi zagorio.

Vrućom vodom od kuhanja tjestenine možete kratko preliti listove špinata (blanširati ih). Tjesteninu procijedite.

Špinat i tjesteninu dodajte u duboku tavu i pomiješajte s češnjakom i maslacem. Po želji, možete dodati još maslaca i začiniti po ukusu.

Nakon nekoliko minuta uklonite tjesteninu s vatre i umiješajte gljive. Tjesteninu pospite pinjolima i dodajte grčki jogurt na nekoliko mjesta na tanjuru te izmiješajte.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.