Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Nezaboravni gastronomski užitak: Tjestenina sa špinatom i gljivama!
Uživat ćete u ovoj sočnoj deliciji.
Sastojci:
250 g tjestenine (npr. tagliatelle)
200 g gljiva (npr. šampinjona)
3 češnja češnjaka
50 g maslaca
150 g mladog špinata
30 g pinjola
150 g grčkog jogurta
NAPRAVITE SAMI SVOJ UMAK ‘PESTO’: Savršeno se slaže s mnogim jelima!
Priprema:
U manjem loncu u posoljenoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama s pakovanja. Za vrijeme kuhanja tjestenine zagrijte duboku tavu. Nije potrebno dodavati ulje, možda samo pokoju kap.
Gljive isijecite na kriške ili manje komade i stavite ih da se peku u dubokoj tavi. Kada počnu ispuštati tekućinu, sklonite ih iz tave i stavite na tanjur.
Sokovima koje su gljive ispustile dodajte maslac i sitno nasjeckani češnjak. Pržite ga manje od minute, kako ne bi zagorio.
Vrućom vodom od kuhanja tjestenine možete kratko preliti listove špinata (blanširati ih). Tjesteninu procijedite.
Špinat i tjesteninu dodajte u duboku tavu i pomiješajte s češnjakom i maslacem. Po želji, možete dodati još maslaca i začiniti po ukusu.
Nakon nekoliko minuta uklonite tjesteninu s vatre i umiješajte gljive. Tjesteninu pospite pinjolima i dodajte grčki jogurt na nekoliko mjesta na tanjuru te izmiješajte.