Neodoljivi njoki u aromatičnom umaku s ukusnim mekanim mesom

Autor: Dnevno.hr/T.Š.

Pripremite neodoljive njoke u aromatičnom umaku s mekanim mesom.

Sastojci za njoke:


500 g svježih ili suhih njoka
1 jaje
250 g ricotte
100 g parmezana (naribanog)
200-250 g brašna (tip 00)
sol po ukusu
muškatni oraščić po ukusu
Sastojci za mesni umak:
500 g svinjskog ili pilećeg mesa (narezanog na komade)
1 luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
400 g pelata (konzervirane ili svježe sjeckane rajčice)
2 žlice maslinova ulja
1/2 šalice crnog vina (po želji)
sol i papar po ukusu
svježi peršin (sitno nasjeckan, za posipanje)
naribani parmezan (za posipanje)

Priprema:

U velikoj zdjeli pomiješajte ricottu, naribani parmezan, jaje, prstohvat soli i malo muškatnog oraščića. Postupno dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete mekano, ali ne ljepljivo tijesto. Oblikujte tijesto u kuglu i ostavite ga da odstoji oko 30 minuta na sobnoj temperaturi. Nakon toga na pobrašnjenoj površini oblikujte duguljasti valjak od tijesta i narežite ga na male komade (njoke).

U velikoj tavi zagrijte maslinovo ulje na srednjoj vatri. Dodajte sitno nasjeckani luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju. Dodajte narezane komade mesa i pržite ih dok ne postanu smeđi sa svih strana. Po želji, dodajte crno vino i kuhajte dok alkohol ne ispari. Dodajte sjeckanu rajčicu, sol, papar i kuhajte umak oko 15-20 minuta na laganoj vatri, povremeno miješajući. U većem loncu prokuhajte slanu vodu. Dodajte njoke u kipuću vodu i kuhajte ih prema uputama na pakiranju ili dok ne isplivaju na površinu. Ocijedite njoke i vratite ih u lonac. Dodajte pripremljeni umak od mesa i lagano promiješajte. Pospite svježim peršinom i naribanim parmezanom.

Autor:Dnevno.hr/T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.