NEODOLJIVE ČOKOLADNE KUGLICE S LJEŠNJAKOM: Odmah napravite duplu smjesu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Do Božića i ispraćaja stare godine brojimo sitno. Tražimo i istražujemo što ćemo sve kuhati za blagdane, a mnogi ne propuštaju nedjeljom pripremiti svečaniji ručak. Naravno, deserti su u tom slučaju neizostavni, stoga vam donosimo recept za neodoljive čokoladne kuglice s lješnjakom. Pripremite ih sad u uvjerite se –  ove kuglice moraju biti na popisu za božićni i/ili novogodišnji meni!

Sastojci:

250 g mljevenog keksa s maslacem
100 g čokolade za kuhanje
1 rum-šećer
2 žličice ruma
1300 g tostiranih, samljevenih lješnjaka
50 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja

Priprema:

U zdjeli pomiješajte mljeveni keks, 150 g mljevenog lješnjaka i ribanu čokoladu. Dodajte rum- šećer, rum, rastopljeni maslac i slatko vrhnje. Sve dobro promiješajte drvenom kuhačom u jednoličnu i čvrstu smjesu. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Ostavite da odstoji oko tri sata. Od smjese oblikujte kuglice promjera oko 2 cm. Svaku kuglicu uvaljajte u
mljeveni lješnjak. Čuvajte na hladnom u zatvorenoj posudi.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.