Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NEODOLJIVE ČOKOLADNE KUGLICE S LJEŠNJAKOM: Odmah napravite duplu smjesu!
Do Božića i ispraćaja stare godine brojimo sitno. Tražimo i istražujemo što ćemo sve kuhati za blagdane, a mnogi ne propuštaju nedjeljom pripremiti svečaniji ručak. Naravno, deserti su u tom slučaju neizostavni, stoga vam donosimo recept za neodoljive čokoladne kuglice s lješnjakom. Pripremite ih sad u uvjerite se – ove kuglice moraju biti na popisu za božićni i/ili novogodišnji meni!
Sastojci:
250 g mljevenog keksa s maslacem
100 g čokolade za kuhanje
1 rum-šećer
2 žličice ruma
1300 g tostiranih, samljevenih lješnjaka
50 g maslaca
100 ml slatkog vrhnja
Priprema:
U zdjeli pomiješajte mljeveni keks, 150 g mljevenog lješnjaka i ribanu čokoladu. Dodajte rum- šećer, rum, rastopljeni maslac i slatko vrhnje. Sve dobro promiješajte drvenom kuhačom u jednoličnu i čvrstu smjesu. Zdjelu prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Ostavite da odstoji oko tri sata. Od smjese oblikujte kuglice promjera oko 2 cm. Svaku kuglicu uvaljajte u
mljeveni lješnjak. Čuvajte na hladnom u zatvorenoj posudi.