fbpx

NEMA BOLJEG OD BAKINOG UJUŠKA S NOKLICAMA: Nahranite dušu i tijelo u trenu!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Koliko god voljeli eksperimentirati u kuhinji i pripremati razna ukusna jela, jedno se nikad ne mijenja – bakin pileći ujušak s noklicama, neizostavna juha blagdanskog stola, ali i onih trenutaka kada se osjećamo loše, prehlađeno i umorno. Vratite se u djetinjstvo i nahranite dušu i tijelo ukusnom juhom baš poput bakine!

Sastojci:

500 g piletine (bijelo meso bez kože)
4 žlice ulja
200 g luka
200 g mrkve
200 g korijena celera
100 g korijena peršina
1 l vode
1,5 žlica Vegete
200 g konzerviranog graška


Priprema:

Meso narežite na kockice. Na zagrijanom ulju pržite sitno nasjeckani luk i naribano korjenasto povrće dok ne omekša. Dodajte piletinu i kratko sve zajedno popržite. Zalijte vodom i kad zakipi, dodajte Vegetu, poklopite i kuhajte na laganoj vatri 30-ak minuta.

Od jaja, brašna, soli i peršina vilicom umiješajte tijesto za noklice. U kipuću juhu dodajte noklice
i kuhajte još 10-ak minuta. Nakon noklica u juhu dodajte grašak.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.