fbpx
Foto: Depositphotos

NE MOŽE BOLJE! Sočni zapečeni ćevapi u bijelom umaku

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Sočni zapečeni ćevapi u bijelom umaku su jelo koje se ne odbija! Podnute ih gostima i gledajte kako uživaju!

Sastojci:

200 g mljevenog mesa
1 mala glavica luka
1 glavica češnjaka
mljevena paprika
papar
sol


Sastojci za umak:

1 žlica brašna
ulje
100 ml mlijeka (ili 1 žlica kiselog vrhnja)
voda za dolijevanje
suhi začini
papar
peršin

Priprema:

Luk isjeckajte na sitno pa dodajte pola nasjeckanog češnjaka i ubacite u meso. Dodajte malo papra, soli i mljevene paprike. Sve dobro izjednačite. Tavu zalijte uljem, dodajte brašno i nasjeckani češnjak pa sve fino popržite.

Dodajte mlijeko (i/ili kiselo vrhnje) i dolijevajte vodu uz neprestano miješanje da se umak ne zgruda. Napravite rjeđi umak. Ubacite malo suhih začina i papra.

U manji lim za pečenje 25x 15 cm ulijte umak. Oblikujte ćevape i rasporedite ih po limu.




Pecite u pećnici oko pola sata na 250 stupnjeva.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.