Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
NE KUPUJTE U DUĆANU: Vrhunski keksi za neznalice u kuhinji! Ljudi će vam se diviti!
Poslastica za koju vam ne treba puno vještine. Isprobajte ovaj recept za fine kekse od lješnjaka. Za izradu vam je potrebno tek četiri sastojka, sjeckalica i mikser.
Sastojci za 10 keksa:
115 g lješnjaka
65 g šećera
bjelanjak jednog velikog jaja
prstohvat soli
MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Osvježavajuće, slatko i ukusno!
Priprema:
Lješnjake rasprostrite na lim za pečenje pa ih lagano tostirajte u pećnici 10 do 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ohladite ih, protrljajte ih kuhinjskom krpom da odstranite većinu kožice s orašastog ploda.
Sameljite potpuno ohlađene lješnjake u sjeckalici dok ne dobijete malo krupniji prah.
Mikserom istucite bjelanjak i sol u čvrsti snijeg. U snijeg nježno umiješajte šećer i smrvljene lješnjake. Dobivena smjesa trebala bi biti vlažna. Podjelite smjesu žlicom na 10 keksa. Smjesu pravilno rasporedite na lim za pečenje te ostavite oko svakog keksa slobodan prostor od oko 5 centmetara.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobar tek!