NE KUPUJTE U DUĆANU: Vrhunski keksi za neznalice u kuhinji! Ljudi će vam se diviti!

Autor: Dnevno

Poslastica za koju vam ne treba puno vještine. Isprobajte ovaj recept za fine kekse od lješnjaka. Za izradu vam je potrebno tek četiri sastojka, sjeckalica i mikser.

Sastojci za 10 keksa:

115 g lješnjaka

65 g šećera

bjelanjak jednog velikog jaja

prstohvat soli

MILERAM TORTA SA ŠUMSKIM VOĆEM: Osvježavajuće, slatko i ukusno!




Priprema:

Lješnjake rasprostrite na lim za pečenje pa ih lagano tostirajte u pećnici 10 do 15 minuta na 180 Celzijevih stupnjeva. Ohladite ih, protrljajte ih kuhinjskom krpom da odstranite većinu kožice s orašastog ploda.




Sameljite potpuno ohlađene lješnjake u sjeckalici dok ne dobijete malo krupniji prah.

Mikserom istucite bjelanjak i sol u čvrsti snijeg. U snijeg nježno umiješajte šećer i smrvljene lješnjake. Dobivena smjesa trebala bi biti vlažna. Podjelite smjesu žlicom na 10 keksa. Smjesu pravilno rasporedite na lim za pečenje te ostavite oko svakog keksa slobodan prostor od oko 5 centmetara.

Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva oko 20 minuta, odnosno dok keksi ne dobiju zlatno-žutu boju. Dobar tek!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.