Naučite pripremati prave domaće raviole: Isprobajte ovaj recept, a onda se poigrajte vlastitim nadjevima!

Autor: Dnevno.hr/ T.Š.

Miris domaćih raviola omiljenih je ljubiteljima tjestenine. Naučite ih praviti, a onda se poigrajte i osmislite vlastite nadjeve po svom ukusu!

Sastojci:

Za tijesto:
500 g brašna, tip 00
5 svježih velikih jaja
malo soli i papra
Za nadjev:
150 g svježe ribanog parmezana
2 žlice listova svježeg bosiljka
100 g sušenih rajčica
200 g mozzarelle
200 g tanko narezanog pršuta
maslinovo ulje
sol i svježe mljeveni papar

Priprema:

U posudu stavite brašno, napravite udubinu na sredini pa dodajte jaja i lagano vilicom sve zamiješajte da se brašno i jaja povežu. Nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete glatko, svilenkasto tijesto. Umotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na sat vremena. Za to vrijeme napravite nadjev. Naribajte parmezan, nasitno nasjeckajte sušene rajčice i listove bosiljka, natrgajte mozzarellu. Sve sastojke stavite u zdjelu, posolite, popaprite i promiješajte.
Uzmite narezani pršut, prerežite ga na pola i na svaku šnitu stavite žličicu nadjeva i zamotajte u kuglicu. Ponovite postupak dok ne potrošite sav nadjev. Izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na dva dijela. Jedan dio uzmite, a drugi ponovno zamotajte u foliju. Poravnajte kuglu tijesta lagano dlanom pa je na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte valjkom za tijesto na debljinu od 1-2 mm. Tijesto narežite na kvadrate cca 7 x 7 cm. Na sredinu kvadrata stavite nadjev zarolan u pršut. Rubove tijesta oko nadjeva premažite kistom namočenim u toplu vodu. Prekrijte kvadratićem praznog tijesta i dlanom utisnite tijesto oko nadjeva pazeći da istisnete sav zrak. Ponavljajte radnju dok ne potrošite sve tijesto i ponovite postupak s drugim dijelom tijesta. Raviole lagano pobrašnite i zakuhajte vodu. Kuhajte ih 4-5 minuta. Pažljivo ih ocijedite, poprskajte maslinovim uljem, pospite naribanim svježim parmezanom, natrganim bosiljkom i paprom te poslužite tople.

Autor:Dnevno.hr/ T.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.