Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NAPRAVITE SAMI SVOJ UMAK ‘PESTO’: Savršeno se slaže s mnogim jelima!
Umak pesto je specijalitet talijanske kuhinje. Od sada ga i sami možete napraviti!
Sastojci:
1 šalica svježeg bosiljka, što više usitnjenog
2/3 šalice usitnjenih pinjola (ili badem ili indijskih oraščića)
3 jušne žlice sira ribanca
2 češnja usitnjenog češnjaka
1 kavena žlica limunova soka
peršin
maslinovo ulje
sol
KOLAČ OD LJEŠNJAKA: Do savršenog ukusa za tili čas! Slastica koja se ne peče
Priprema:
Sve sastojke ubacite u blender i dobro izmiksajte. Pazite na količinu maslinovog ulja – ono će odrediti gustoću umaka.
Umak pesto u staklenci možete držati do 4 dana u hladnjaku, a za duži period potrebno je da ga zamrznete.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.