Foto: Krešimir Bonačić-Krešić

NAJZDRAVIJE I NAJJEFTINIJE JELO: Okrepljujuća domaća juha po receptu poznatog hrvatskog chefa!

Autor: Š. P.

Tisuće korisnika Instagrama svakodnevno uživaju u receptima Krešimira Bonačića-Krešića, mladog chefa čija su jela jednostavna, efektna i obavezno sadrže neki prepoznatljiv ‘twist’. Čitateljima portala Dnevno preporučuje tradicionalni recpet svoje bake: “Čim je jedan ovakav recept od moje bake, odmah se razveselim jer znam da je jednostavan, a preukusan, bez kompliciranja, osnovni sastojci i to je to!”

Sastojci:

500 g pileći rasjek
1 luk
200 g mrkve
1 peršin korijen i list
1/2 celer korijen
1/2 koraba
100 g pastrnjaka
100 g domaće tjestenine/rezanaca s jajima
za juhu sol i papar

Priprema:

Polovicu luka na otvorenom plamenu zapecite sa svih strana. Pileći rasjek ubacite u veliki lonac u kojem će se kuhati juha, dodajte luk, te očišćenu i narezanu mrkvu, korijen peršina i celera, korabu i pastrnjak.

Dodajte vode toliko da prekrije sve sastojke. Začinite sa soli i paprom u zrnu i stavite kuhati u juhu. Nek se juha kuha nekoliko sati, dok piletina nije do kraja skuhana, a zatim ju procijedite. Zakuhajte juhu s domaćim rezancima za juhu i dobar tek!

Više Krešimirovih recepata pogledajte ovdje!




Autor:Š. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.