NAJSOČNIJI KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Napravite savršene čokoladne muffine!

Autor: Dnevno.hr

Najmlađi će ih obožavati!

Sastojci:
2 jaja
0,5 l mlijeka
4 dl šećera
4 dl ulja
1 l brašna
1 prašak za pecivo
malo soli
6 žlica čokolade u prahu

Glazura:
200 g čokolade za kuhanje (ili po želji miks s nekom drugom čokoladom)
žlica ulja
Za posipanje:
šaka lješnjaka, a mogu i orasi, mljeveni lan, kokos, čoko ili šarene mrvice

Priprema:
Jaja umutite sa šećerom, dodajte mlijeko i ulje. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, dodajte u smjesu i dobro izmiksajte. Smjesom napunite košarice za muffine tako da ostane 1 prst do vrha. Muffini će se podići toliko da ostane dovoljno mjesta za čokoladnu glazuru da ne iscuri van.
Pecite na 180 stupnjeva 15-16 minuta. Dok se muffini peku, na pari otopite čokoladu s malo ulja. Kad je glazura potpuno glatka, maknite je s pare da se malo prohladi.
Lješnjake prepržite na tavici i izdrobite u male komadiće u mužaru, multipraktiku ili ih samo istucite batom za meso. Glazuru razlijte žlicom po muffinima i pospite lješnjacima. Stavite na hladno da se čokolada stisne. Puno su ukusniji kad se malo ohlade.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.