fbpx
Pinterest

Najmekše kiflice na svijetu: Obožavat ćete ovako napravljeno domaće tijesto!

Autor: Zlatko Govedić

Cijela obitelj uživat će u ovim kiflicama!

Sastojci:

1,1 kg brašna


500 ml mlijeka

300 ml ulja

2 jajeta

2 žlice šećera

1 žlica soli

50 g svježeg kvasca




1 jaje (za premazivanje)

sezam za posipanje

1 margarin




LJUBITELJI KREMASTIH KOLAČA NEĆE MU ODOLJETI! Najmekši i najsočniji čokoladni kolač bez trunke kreme

Priprema:

U mlako mlijeko stavite kvasac, prstohvat soli i šećera te ostavite da nadođe.

U posudi sjedinite ulje, jaja, šećer i sol, a zatim dodajte i mlijeko s nadošlim kvascem.

Dodajte brašno i zamijesite tijesto pa ostavite 30 minuta na toplom mjestu da nadođe.

Nadošlo tijesto podijelite na tri dijela, te svaki dio posebno razvucite valjkom za tijesto u krug promjera 45 cm.

Nožem isijecite na 12 dijelova ili 16 ako želite manje kiflice.

Margarin (50 g) istopite i pomoću četkice premažite svaki trokut, a onda urolajte kiflice.

Slažite na pleh na koji ste prije toga naribali margarin (oko 75 g) i ostavite još 30 minuta na toplom mjestu.

Kiflice premažite umućenim jajetom i pospite sezamom.

Po želji na svaku kiflicu možete dodati i mali komad margarina.

Pecite kiflice u zagrijanoj rerni na 200 stupnjeva oko 20 minuta.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.