NAJMEKANIJI I NAJFINIJI: Posni vanili kolačići koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim

Autor: S.P./Dnevno

Nakon dobrog ručka ili večere ili pak ako poželite pojesti nešto slatko, svakako će vam odgovarati ovi neobični vanili kolačići.

Za njihovu izradu ne trebate mnogo vremena, nisu skupi, a nemaju ni brojne kalorije kojima inače obiluju slastice.

Donosimo vam recept, a vi ga svakako isprobajte!

Sastojci:

200 ml bijelog vina

300 ml ulja

1 prašak za pecivo

600 gr brašna

1 žličica mješavine začina (anis, cimet, klinčić, vanilin šećer, muškatni oraščić)

džem od šipka (može i bilo koji drugi)

oko 200 gr šećera u prahu

1 žličica mješavine začina (anis, cimet, klinčić, vanilin šećer, muškatni oraščić)

Priprema:

U posudu ulijte vino, ulje, prašak za pecivo i žličicu začina. Sve sastojke sjedinite žlicom. Dodajte prosijano brašno i zamijesite testo.

Valjkom za tijesto razvucite koru debljine od sedam do osam milimetara.

Modelom za kolačiće ili čašom napravite krugove u tijestu i stavite ih u pleh za pečenje. Pleh nakon toga stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.

Vanili kiflice su pečene kada lagano dobiju boju.

Na vruće kolačiće stavite malo džema i spajajte dva po dva kruga. Tako spojene kolačiće dok su još tople pospite šećerom u prahu u koji ste stavili jednu žličicu začina.

DOMAĆA BAJADERA: Bez miksera i pećnice! Gotova za 20 minuta

Autor:S.P./Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.