Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
NAJMEKANIJI I NAJFINIJI: Posni vanili kolačići koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim
Nakon dobrog ručka ili večere ili pak ako poželite pojesti nešto slatko, svakako će vam odgovarati ovi neobični vanili kolačići.
Za njihovu izradu ne trebate mnogo vremena, nisu skupi, a nemaju ni brojne kalorije kojima inače obiluju slastice.
Donosimo vam recept, a vi ga svakako isprobajte!
Sastojci:
200 ml bijelog vina
300 ml ulja
1 prašak za pecivo
600 gr brašna
1 žličica mješavine začina (anis, cimet, klinčić, vanilin šećer, muškatni oraščić)
džem od šipka (može i bilo koji drugi)
oko 200 gr šećera u prahu
1 žličica mješavine začina (anis, cimet, klinčić, vanilin šećer, muškatni oraščić)
Priprema:
U posudu ulijte vino, ulje, prašak za pecivo i žličicu začina. Sve sastojke sjedinite žlicom. Dodajte prosijano brašno i zamijesite testo.
Valjkom za tijesto razvucite koru debljine od sedam do osam milimetara.
Modelom za kolačiće ili čašom napravite krugove u tijestu i stavite ih u pleh za pečenje. Pleh nakon toga stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Vanili kiflice su pečene kada lagano dobiju boju.
Na vruće kolačiće stavite malo džema i spajajte dva po dva kruga. Tako spojene kolačiće dok su još tople pospite šećerom u prahu u koji ste stavili jednu žličicu začina.