Foto: Screenshot

NAJDRAŽA PRALINA U TORTI: Savršena Mozart torta Hvaranke Kate – muž zatražio, ona ispunila želju!

Autor: Dnevno

Ako ste se zaželjeli nečeg slatkog s marcipanom, sigurno ste se sjetili i čuvenih Mozart kuglica. Upravo smo na tragu recepta dostojnog zamjene ovog malog savršenstva pronašli I recept Hvaranke Kate, koja je pojasnila kako je upravo njen suprug zaslužan za savršenu Mozart tortu, a zajedno su odlučili recept podijeliti s ostalim ljubiteljima ove slastice.

“Moj muž je dao ideju, odnosno naredbu, da rekreiram njegovu omiljenu čokoladicu.  Ovo je čisti dokaz koliko ga volim”, opisala je gospođa Kate koja na YouTubeu ima kanal just.katebake.

Prije nego krenete na recept, Kate napominje da posebno vodite brigu o kvalitetnom marcipanu, koji je ključan sastojak u kolaču. Kako i sama navodi:”Ima posla oko ovoga, ali nećete požaliti ako volite originalne Mozartice”, poručuje Kate.

Sastojci:

Biskvit od marcipana:

30 g marcipan paste
20 g šećera
40 g tamne čokolade (Lindt 70%)
20 g maslaca
20 g oštrog brašna
10 g tamnog kakao praha
3 g praška za pecivo
1 jaje

Umetak:




70 g noisette čokolade
15 g kakao maslaca
30 g slatkog vrhnja

Marcipan mousse:

135 g marcipan paste
125 g slatkog vrhnja
20 g šećera
215 ml tučenog slatkog vrhnja
3,5 lista želatine
ekstrakt gorkog badema
22 g čiste paste od pistacija
zelena prehrambena boja




Prhki keks s pistacijom:

165 g brašna
15 g kakao praha
70 g šećera
veliki prstohvat soli
25 g mljevenih pistacija
90 g maslaca
1 s jaje
20 g krupno sjeckanih pistacija

Još:

250 g tamne čokolade (Callebaut 811 54%)
25 g suncokretovog ili drugog neutralnog ulja
250 g marcipan paste za oblaganje kugli
polovice nesoljenih pistacija za dekoraciju

“Umirem! Moja najdraža pralina u torti! Hvala na trudu da sam imamo instant recept za tu divotu.. jedino je treba napraviti.. (da je bar imati Katu doma)”, poručila je jedna od pretplatnica i ljubiteljica Mozart kuglica.

“Znaš što ću ti reći Kate? Ja zapravo najviše zavidim tvom mužu. Bacati se na sve ove delicije kad snimanja završe, ali kad ti ih netko drugi spremi mmmmmmm…”, komentirala je druga pratiteljica. “Daaa haha hvala draga moja”, odgovorila je simpatična Kate.

“Vrhunska torta. Napravio i sam pojeo. Dodajte samo u opisu videa, za biskvit i 6 žlica brašna”, poručio je pretplatnik.

“Keti, ovo je fantazija od torte, čini mi se čak i bolja od Mozart kugli. Veliki pozdrav i poljubac tebi i tvojoj predivnoj obitelji!, “A joj Katilence moje,ovo je Kineski jezik za mene,a ne torta”, “Naša Kate i Josipe. Evo Hvarana. I gledamo ovo savršenstvo. Kaže moja žena ovo savršenstvo može samo Kata stvorit . Ma Kate ti si umjetnica”, nizali su se komentari. Primjetno je da su mnogi zaključili kako je riječ o kompliciranom receptu, stoga u nastavku pogledajte video sa svim detaljima, kako bi i vaša Mozart torta ispal baš kako treba!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.