
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Lički sir neupitno je delicija koju valja konzumirati što češće. Iako vam se to možda čini nemogućim, recept koji donosimo olakšat će vam izradu ličkog sira.
Sastojci:
2 litre punomasnog mlijeka
200 ml kiselog vrhnja
Sol
Priprema:
Mlijeko prokuhajte i ohladite te mu dodajte vrhnje i promiješajte.
Posudu omotajte krpama i pokrijte poklopcem, da što dulje zadrži toplinu. Kada se ukiseli, tako da je čvrsto kad se posuda protrese, stavite na jednu posudu cjediljku, a potom i platnenu krpu.
Ulijte kiselo mlijeko i pustite da se cijedi. Posudu s cjediljkom stavite u hladnjak, kroz nekoliko sati dobit ćete sir.
Sočni ćevapi: Autentičan okus koji zahtijeva malo pažnje
Zapečene palačinke s malinama i sirom: Omiljena slastica na malo drugačiji način
Iskoristite vikend za pripremu domaćeg pekmeza od tri vrste voća
Pažljivo pripremljena punjena pureća prsa oduševit će svakog gosta