Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Najbrži rižoto s piletinom ikada: Ispeći ćete ga za samo 20 minuta!
Ako nemate vremena za stajanje uz štednjak, složite ovo za ručak i posvetite se svojoj obitelji.
Sastojci:
- piletina (idealno bijelo meso)
- riža
- luk
- svježa paprika
- vegeta
- sol
- papar
- voda (može i temeljac)
Priprema:
Piletinu narežete na komade, ako je bijelo meso možete na kockice. Tako narezano dinstajte na luku i papriki. Dodajte sol, vegetu i malo papra.
Kada meso dobije boju, prelijte ga vodom. Pritom, piletina mora “plivati” u vodi.
Kada je piletina gotova, u pleh stavite sirovu rižu. Složite tako da riža prekrije cijeli pleh (ovisno o tome koliko osoba ruča).
Na rižu pospite malo vegete i soli. Piletinu slažite po riži te zalijte umakom u kojem ste slagali piletinu.
Stavite sve u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok riža ne nabubri. Po potrebi dodajte još vode.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši