Pinterest

Najbrži rižoto s piletinom ikada: Ispeći ćete ga za samo 20 minuta!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ako nemate vremena za stajanje uz štednjak, složite ovo za ručak i posvetite se svojoj obitelji.

Sastojci:

  • piletina (idealno bijelo meso)
  • riža
  • luk
  • svježa paprika
  • vegeta
  • sol
  • papar
  • voda (može i temeljac)

Priprema:

Piletinu narežete na komade, ako je bijelo meso možete na kockice. Tako narezano dinstajte na luku i papriki. Dodajte sol, vegetu i malo papra.

Kada meso dobije boju, prelijte ga vodom. Pritom, piletina mora “plivati” u vodi.

Kada je piletina gotova, u pleh stavite sirovu rižu. Složite tako da riža prekrije cijeli pleh (ovisno o tome koliko osoba ruča).

Na rižu pospite malo vegete i soli. Piletinu slažite po riži te zalijte umakom u kojem ste slagali piletinu.




Stavite sve u pećnicu na 200 stupnjeva i pecite dok riža ne nabubri. Po potrebi dodajte još vode.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.