Flickr

NAJBOLJE OD DOMAĆE KUHINJE: Janjetina u ljutom umaku!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Janjetina u pikantnom umaku jelo je koje dugo nećete zaboraviti.

Sastojci:

  • 6 janjećih kotleta
  • 8 glavica luka
  • 1/2 paprike
  • 120 g šampinjona
  • 1 kocka goveđe juhe
  • 30 g brašna
  • 120 g očišćenog mladog graška
  • sol
  • papar

Priprema:

Ogulite luk. Razrežite papriku na rezance. Očistite šampinjone.

Na ulju ispržite kotlete s jedne i druge strane. Na istoj masti dinstajte samo 5 minuta luk, šampinjone i papriku.

Kocku za juhu otopite u toploj vodi. Povrće pospite brašnom, a zatim zalijte juhom i ostavite da zavrije. Začinite, dodajte grašak i ostavite da lagano vrije 45 minuta.

Četvrt sata prije no što jelo bude gotovo, stavite kotlete na povrće. Poslužite toplo.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.