Pinterest

NAJBOLJE IZ BAKINE KUHINJE: Ovako ćete skuhati savršen domaći đuveč

Autor: Zlatko Govedić

Đuveč je jedan od najomiljenijih ljetnih obroka.

Sastojci:

500 g piletine

200 g suhih rebara

2 glavice luka

6 svježih paprika

1 manja tikvica

2 mrkve

2 rajčice

1 manji krumpir

mljevena paprika

INTERNET POLUDIO ZA PLAVIM KRUHOM: Izgleda čudno i egzotično, ali je jako ukusan i sočan

suhi začini

sol

papar

lovorov list

ulje

Priprema:

Na ulju propržite krupno nasjeckan luk, dodajte papriku sječenu na kocke pa i nju popržite.

Dodajte na tikvicu i krumpir nasjeckane na kocke s kockama suhih rebara pa dodajte začin, sol i mljevenu papriku pa sve skupa prodinstajte.

Sklonite s vatre. Dodajte opranu rižu pa izmiješajte. Pleh podmažite uljem i ulijte đuveč pa poredajte nasjeckanu rajčicu.

Piletinu posolite, pouljite pa i nju stavite u djuveč. Pecite na 210 stupnjeva oko sat vremena da tekućina ispari.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.