Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
MOŽE LI SLAĐE? Kiflice bez kvasca i dizanja! Izgledaju kao nacrtane, a okus im je božanstven!
Ove mirišljave kiflice će vas oboriti s nogu, a spremaju se brzo i lako. Ne sadrže kvasac i ne dižu se, već se valjaju i pune čim ih zamijesite.
Uvaljajte ih u šećer u prahu, a volite li cimet, obavezno stavite i njega jer će vas neodoljivo podsjetiti na medenjake koji su zimi neizostavna slastica.
Kad se ohlade, spremite ih u limene ili plastične kutije kako se ne bi osušile na zraku. Nemojte ih prepeći jer će tada biti pretvrde, pazite da ih izvadite na vrijeme iz pećnice.
Ako želite, u marmeladu ili pekmez kojim ćete puniti kiflice umiješajte malo ruma i limunove korice za bolji okus i miris. Umjesto limunove korice, možete staviti svježe naribanu koricu neprskane naranče.
Sastojci:
300 do 350 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
50 g šećera
125 g rastopljenog maslaca
200 ml kiselog mlijeka ili jogurta
Priprema:
Sve sastojke izmiješajte, pa odmah razvaljajte na pobrašnjenoj površini u veliki krug. Režite na trokute i na širi kraj svakog stavite marmeladu, pekmez ili čokoladni namaz. Stavljajte na lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite na 185 stupnjeva dvadesetak minuta. Kiflice izvadite kad dobiju zlatnožutu boju i posipajte šećerom u prahu u koji ste umiješali cimet.