
CHEESECAKE S MALINAMA: Osvježavajući desert oduševit će svakog gosta!
Mljeveno meso s rižom i graškom jedno je od jela koja se lako spravljaju, a ono još važnije, djeca ga se ne mogu zasititi!
Sastojci:
400 g mljevenog mesa
1 glavica luka
pola poriluka
2 mrkve
400 ml pasirane rajčice
200 ml vode ili temeljca
2 režnja češnjaka
150 g graška
250 g riže
lovorov list
peršin
sol
papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju prodinstajte luk i poriluk, dodajte mrkvu te sve posolite i popaprite.
Kada povrće malo omekša, dodajte mljeveno meso i posolite. Sve dobro promiješajte i pustite 10 minuta da se dinsta. Dodajte pasiranu rajčicu, lovorov list te po potrebi malo vode. Poklopite i ostavite da se kuha na laganoj vatri. Dodajte naribani češnjak.
Potkraj kuhanja dodajte rižu i grašak. Dolijte vode koliko je riži potrebno i kuhajte na laganoj vatri uz povremeno miješanje. Pospite sitno narezanim peršinom i poslužite.
CHEESECAKE S MALINAMA: Osvježavajući desert oduševit će svakog gosta!
AROMATIČNA PILETINA SA ŽARA: Kušajte zanimljivo jelo u umaku od meda i senfa, nećete požaliti!
SLASTAN RUČAK ZA POLA SATA: Uživajte u ukusnoj piti sa špinatom i fetom!
KREMAST I AROMATIČAN: Pripremite ukusan obrok bogat nutrijentima u tren oka!