fbpx

MIRISNA DOMAĆA ČOKOLADA: Gotova za pola sata, mjere na šalice!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kada isprobate recept za ovu domaću čokoladu, dvaput ćete razmisliti želite li ju čokoladu kupovati u trgovini ili se poigrati u vlastitoj kuhinji s provjerenim sastojcima!

Sastojci:

1 šalica otopljenog kokosova maslaca
1 šalica javorova sirupa
1 šalice sirovog kakaa
1 šalica nasjeckanih badema
½ žličice ekstrakta vanilije


Priprema:

Stavite kalup za čokoladu ili posudu na pola sata u zamrzivač. U blenderu pomiješajte javorov sirup, kakao, bademe i ekstrakt vanilije dok se ne dobije glatka masa. Dodajte maslac i kratko miješajte na najvećoj brzini. Prebacite smjesu u kalup za čokoladu. Stavite u zamrzivač na pola sata, zarežite na kockice i ostavite da se zamrzava još dva i pol sata.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.