Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
MEKANA KORA I KREMASTI NADJEV: Najbrži recept za domaću čokoladnu roladu
Nećete moći odoljeti ovoj finoj slastici.
Sastojci:
4 jajeta
4 žlice šećera
4 žlice brašna
2 žlice ulja
150 g čokolade
200 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i ulje pa dobro izjednačite. Pleh obložite papirom za pečenje pa rasporedite tijesto. Pecite 15 minuta pa vruć biskvit s papirom zavijte u roladu i obložite krpom.
Slatko vrhnje ulijte u lonac i zagrijte tako da ne zaključa. U tom trenutku dodajte izdrobljenu čokoladu.
Miješajte da se istopi pa sasvim ohladite. Zatim malo izmutite mikserom. Ohlađen biskvit odmotajte i premažite hladnom kremom i ponovno zamotajte.
Ohladite u hladnjaku. Izvadite 2 sata prije konzumacije.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši