Shutterstock

MEKANA KORA I KREMASTI NADJEV: Najbrži recept za domaću čokoladnu roladu

Autor: Zlatko Govedić

Nećete moći odoljeti ovoj finoj slastici.

Sastojci:

4 jajeta

4 žlice šećera

4 žlice brašna

2 žlice ulja

150 g čokolade

200 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i ulje pa dobro izjednačite. Pleh obložite papirom za pečenje pa rasporedite tijesto. Pecite 15 minuta pa vruć biskvit s papirom zavijte u roladu i obložite krpom.

Slatko vrhnje ulijte u lonac i zagrijte tako da ne zaključa. U tom trenutku dodajte izdrobljenu čokoladu.

Miješajte da se istopi pa sasvim ohladite. Zatim malo izmutite mikserom. Ohlađen biskvit odmotajte i premažite hladnom kremom i ponovno zamotajte.

Ohladite u hladnjaku. Izvadite 2 sata prije konzumacije.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.