Pinterest

MEDITERANSKI HRVATSKI UKUS: Janjetina s krumpirom, mrkvom i maslinovim uljem!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Janjetinu obožavaju mnogi Hrvati. Ovo je pravi mediteranski obrok koji će vas oboriti s nogu.

Sastojci:

  • 1 kg janjetine
  • 1 limun
  • 3 žlice maslinova ulja
  • 1 češanj češnjaka
  • 6 krumpira
  • 2 žlice origana
  • 6 mrkvi
  • sol
  • papar

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Stavite janjetinu u veliku posudu za pečenje. Oštrim nožem napravite velike rezove na janjetini, dimenzija 10 x 4 cm. Sok od pola limuna kombinirajte s 1 žlicom ulja, češnjakom, soli i paprom u zdjeli. Izrežite preostalu polovicu limuna na 10 malih dijelova.

Stavite komadiće u napravljene rezove. Uz pomoć četke premažite janjetinu sa smjesom. U preostalo ulje dodajte krumpir, origano, sol i papar. Poredajte krumpir oko janjetine.

Stavite pleh u pećnicu i pecite 40 minuta. Dodajte mrkve i pecite još 20 minuta. Izvadite janjetinu iz pleha. Povisite temperaturu u pećnici na 230 stupnjeva. Pecite krumpir i mrkve još oko 15 minuta, tj. dok ne postanu hrskavi.

Prekrijte janjetinu folijom i pecite još 15 minuta. Pečenu janjetinu poslužite uz krumpir i mrkvu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
loading...
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.