fbpx
7dnevno

MASCARPONE TORTA: Ova rapsodija okusa pravi je raj za sladokusce!

Autor: 7dnevno

Osim jagoda, možete koristiti i drugo voće, poput borovnica ili malina.

Sastojci za prhko tijesto:

220 g brašna
50 g šećera
prstohvat soli
130 g maslaca
1 jaje
korica limuna

Sastojci za kremu od sira mascarpone:

2 žumanjka
2 vrećice vanilin šećera
1 žličica arome vanilije
8 žlica šećera u prahu
300 g sira mascarpone
2 žlice jogurta Dukatos
180 ml slatkog vrhnja

Sastojci uz jagode:

600 g jagoda
1 žlica šećera
sok 1 limuna

Priprema:




Od sastojaka za tijesto umijesite prhko tijesto i stavite ga u hladnjak na pola sata. Ohlađeno tijesto tanko razvaljajte u oblik kruga i prebacite u kalup za pitu. Rubovi tijesta moraju biti visoki 2 do 3 cm. Tijesto nabockajte vilicom i stavite peći u pećnicu na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

Jagode prerežite na polovice, pospite ih šećerom i limunovim sokom te promiješajte i ostavite 30 minuta na sobnoj temperaturi.

Žumanjke pomiješajte s vanilin šećerom, aromom vanilije i 2 žlice šećera u prahu. Izmiksajte ih da dobijete svijetlu kremu. Dodajte mascarpone, jogurt i preostali šećer u prahu. Izmiksajte te dodajte šlag od slatkog vrhnja.

Ohlađeno tijesto napunite kremom. Jagode poslažite kružno po vrhu i ukrasite listićima bosiljka.




Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.