
PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!
Odličan izbor za roštilj!
Sastojci:
500 g mljevenog mesa
8 g soli
0,5 g svježe mljevenog papra
1 g češnjaka u granulama
200 g svježeg krastavca
150 g ljubičastog luka
40 ml kečapa
10 g peršina
10 g ružmarina
Priprema:
Mljeveno meso začinite solju, paprom i češnjakom, promiješajte, ostavite da se marinira 30 minuta. Dok se meso marinira, narežite krastavac na tanke ploške i ljubičasti luk na kolute.
Podijelite meso na šest dijelova, oblikujte kuglice, stavite svaku na štapić i rukom oblikujte u valjak.
Šiš-ćevape ispecite na grilu ili tavi okrećući ih da se ravnomjerno ispeku. Poslužite ih uz krastavce, luk i kečap, dekorirajte grančicom peršina i ružmarina.
PALENTA S ČEŠNJAKOM: Zvijezdu hrvatske tradicijske kuhinje poslužite kao prilog ili glavno jelo!
RIŽA S BROKULOM: Sočno, zdravo i gotovo za tren! Ovo jelo je idealno za sportaše i ljude u pokretu
TJESTENINA S RAJČICOM: Jeftini obrok gotov je za čas, idealan je ako ste u stisci s vremenom – ili novcem
NAJSOČNIJI KOJE ĆETE IKAD PROBATI: Napravite savršene čokoladne muffine!