Shutterstock

Mala tajna najpoznatijeg kuhara na svijetu: Ovako se spravlja najsočnija tjestenina u umaku od tunjevine

Autor: Zlatko Govedić

Ovo ukusno jelo sjajan je izbor za ljetni ručak.

Sastojci:

50 grama badema

1 luk

2 češnja češnjaka

4 inćuna u maslinovu ulju

maslinovo ulje

300 g tjestenine (po želji)

4 male tikvice

300 g fileta tunjevine

400 g cherry rajčice

1 limun

30 g sira (idealno paškog)

DOMAĆI LIKER OD GROŽĐA: Uživajte u savršenoj ljetnoj ‘cugi’, ali ne pretjerujte

Priprema:

Bademe lagano tostirajte na tavi na srednjoj temperaturi, a zatim ih izdrobite u mužaru. Nasjeckajte luk i češnjak te ih pomiješajte sa sitno nasjeckanim inćunima u koje ćete dodati dvije žlice maslinova ulja. Pržite na tavi četiri minute uz miješanje.

Tikvice nasjeckajte na kolutiće debljine pola centimetra, a file tunjevine na male kockice pa sve ubacite na tavu.

Prstima izgnječite cherry rajčice i ubacite na tunjevinu. Po želji dodajte limunov sok pa sve dobro promiješajte.

U međuvremenu, skuhajte tjesteninu i ubacite ju u dobiveni umak od tunjevine, isključite vatru te dodajte naribani sir i bademe. Ako nije dovoljno sočno, dodajte malo vode od kuhanja i servirajte s ostatkom badema i sira. Na kraju prelijte maslinovim uljem.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.