Foto:YouTube/Domaći kuhar

MAĐARSKI SLANI ROLAT KOJI SE NE PEČE: Ne može se riječima opisati, to se mora probati!

Autor: T. Š.

Na YouTube kanalu Domaći kuhar objavljen je recept za Mađarski slani rolat koji se ne peče. Na prvu nas je privukao izgledom jer podsjeća na francusku salatu, a kao što ćete vidjeti i po okusu su dosta slična jela.

Provjerili smo i komentare onih koji su rolat kušali i možemo reći da se slažu s nama da je riječ o izrazito ukusnom jelu, koje izgleda vrlo efektno. “Ne može se riječima opisati, to se mora probati”, komentirao je jedan od pratitelja.

Sastojci:

1kg povrća za francusku salatu
30g želatina
15 žlica vode
7 žlica majoneze
3 žlice kiselog vrhnja
50g kiselih krastavaca
sok od jednog limuna

Priprema:

Skuhati povrće i posoliti. Razmutiti želatinu sa vodom u kojoj smo kuhali povrće ili običnom vodom i ostaviti 10 minuta da odstoji.

Rastopiti želatinu na pari. Izmiješati majonezu sa kiselim vrhnjem i postepeno dodavati u želatinu. Dobivenu smjesu  istresti u povrće. Povrće nije potrebno skroz hladiti prije nego sjedinite sa želatinom.




Istresti u kalup u koji smo stavili prozirnu foliju. Istresti prvo pola smjese pa poredati kuhana jaja a zatim istresti preostali dio smjese.
Ostaviti da se ohladi u hladnjaku najmanje 2-3 sata.

Autor:T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.