Pinterest

LJETNI KOLAČ S BRESKVAMA: Sočan i sladak da mu se ne može odoljeti!

Autor: Zlatko Govedić

Ova, inače, ljetna poslastica idealna je i za jesenske dane.

Sastojci:

2 šalice brašna (od 100 ml)

2 šalice griza

2 šalice grožđica

2 šalice jogurta

1 šalice ulja




2 šalice šećera

3 jajeta

1 prašak za pecivo




korica limuna

1 vanilin šećer

800 g bresaka zrelih

Priprema:

Umutite jaja sa šećerom. Odvojite žumanjke, dodajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte žumanjke, griz, grožđice, ulje, koricu limuna, vanilin šećer i sve polako izmiješajte.

Na dno pleha izrežite papir za pečenje pa uljem premažite pleh. Pospite dno krupnim šećerom.

Breskve dobro operite te isijecite kriške i poredajte na dno pleha. Prelijte tijestom i dobro protresite pleh.

Pecite na 200 stupnjeva oko 50 minuta da fino zarumeni.

Ohlađen kolač izvrnite na tacnu. Po želji možete staviti šlag odozgo.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.