Cool Chef Mema

LJETNI KOLAČ NAŠIH NONA: Fino sezonsko voće u laganom i ukusnom biskvitu!

Autor: Dnevno

U dane ljetnih vrućina poželjna je brza lagana hrana ali i brze lagane slastice.

Bacili smo se u potragu finog ljetnog kolača naših nona i našli kolač s breskavama koji je sve to – gotov u samo četiri koraka, jednostavan za pripremu i ono najbitnije – vraća u neka dobra stara vremena kad smo bili djeca i jurili nonama po tek gotov kolač koji se ne bi uspio ni ohladiti!

Sastojci

1 kg breskvi ili drugog sezonskog voća

2 jaja

1 čaša (2 dl) šećera

1 čaša (2d dl) jogurta ili kiselog vrhnja

2 čaše (2 dl) brašna

1/2 vrečice praška za pecivo

1 dl ulja

šećer u prahu

Priprema

1.Pomiješati šećer i jaja, dodati vrhnje ( ili jogurt ) i ulje te na kraju brašno pomiješano sa praškom za peciva. Dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti

2.Uliti pripremljenu masu u lim za pečenje premazan uljem i posut brašnom.

3.Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća.

4.Nastaviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač u limu za pečenje posipati šećerom u prahu.

KOLAČ U DVA KORAKA! Impresionirajte sve: Kad zbilja nemate vremena, ovo je spas!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.