Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
LJETNA POSLASTICA IZ BAKINE KUHINJE: Mekane pogačice s pekmezom
Od sada će ovaj recept uvijek imati posebno mjesto na vašem meniju.
Sastojci:
- 100 g krem sira
- 2 žumanjka
- 100 g maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 300 g brašna
- korica limuna
- 1/2 praška za pecivo
- pekmez
Priprema:
Umutite maslac sa šećerom, dodajte krem sir i žumanjak, pa još mutite mikserom. Dodajte koricu limuna i brašno s praškom za pecivo. Umućeno tijesto stavite u vrećicu, a zatim u hladnjak da odstoji 2 do 3 sata.
Razvijte tanko tijesto, oko pola centimetra te ga isijecite na kvadrate. U svaki kvadrat stavite pekmez i uvijte u kifle.
Pleh obložite papirom za pečenje pa poredajte kiflice. Pecite na 200 stupnjeva oko pola sata. Pospite šećerom u prahu.
Komentari
odražavaju
stavove
njihovih
autora,
ali
ne
nužno
i
stavove
portala
Dnevno.hr.
Molimo
čitatelje
za
razumijevanje
te
suzdržavanje
od
vrijeđanja,
psovanja
i
vulgarnog
izražavanja.
Portal
Dnevno.hr
zadržava
pravo
obrisati
komentar
bez
najave
i/li
prethodnog
objašnjenja.