7dnevno

Lisnato sa sirom i grožđicama: Domaća savijača koja nikog ne ostavlja ravnodušnim

Autor: 7dnevno

Ovako spravljena savijača, bit će bolja od one iz pekarnica.

Sastojci:

1 omot duboko smrznutog lisnatog tijesta

40 dag svježeg kravljeg sira

2 žlice maslaca

8 dag šećera

1 jaje




5 dag grožđica

4 žlice pšenične krupice

1 limun




1 vanilin-šećer

1 jaje za premazivanje

šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Izmiješajte dobro ocijeđeni sir, jaje, šećer, vanilin-šećer, sok i naribanu limunovu koricu, prethodno dobro opranu, zatim dodajte krupicu, oprane i osušene grožđice i rastopljeni maslac.

Svaki dio odmrznutog lisnatog tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj dasci na debljinu od 3 mm, stavite pripremljeni nadjev od sira tako da pokrije dvije trećine kore, savijte i tako pripremljene savitke stavite jedan pored drugoga u nenamazani lim.

Odmah oštrim nožem odozgo malo zarežite, kako ćete rezati pečenu savijaču, da se poslije pečena ne bi drobila.

Namažite razmućenim jajetom, stavite u jače zagrijanu pećnicu i na jačoj vatri pecite oko 50 minuta.

Pečenu toplu savijaču pospite šećerom u prahu i, kada se malo ohladi, narežite je po rezovima naznačenima prije stavljanja u pećnicu.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.