Pinterest

LAGAN, ZDRAV I UKUSAN RUČAK: Škarpina s pireom od cvjetače

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ako volite ribu, ovo je idealan recept za današnji ručak.

Sastojci:

600 g škarpine

maslinovo ulje

4 češnja češnjaka

veza peršina

500 g cvjetače




70 g maslaca

150 ml kiselog vrhnja

150 ml juhe




sol

papar

OVO ĆE VAS ITEKAKO ZASITITI! Zapečeni naribani krumpir s bogatim nadjevom

Priprema:

Pomešajte sjeckani peršin s češnjakom, solju i maslinovim uljem.

Ribu prelijte s tom mješavinom pa poklopite folijom i pecite u pećnici sat vremena na 180 stupnjeva.

Zatim skinite folije i zapecite još nekih 10 minuta. Stavite svjež ili zamrzunti cvjetaču u lonac, dodajte bujon (koji god da imate), kiselo vrhnje, češnjak, sol, papar i komad maslaca.

Kuhajte kratko, pa kada je spremno ručnim mikserom napravite pire.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.