
ROLICE S MLJEVENIM MESOM I SIROM: Slani zalogaji oduševit će svakog gosta!
Pripremite ukusnom kunića u umaku s domaćim njokima i uživajte u laganom i mekanom mesu.
Sastojci:
1 kunić
2-3 žlice ulja
100 g mrkve
2 češnja češnjaka
70 g pancete
150 g luka
Za marinadu:
1 žlica Vegete
½ žličice mljevenog cimeta
½ žličice papra
1 žličica đumbira
2 žlice maslinova ulja
Priprema:
Narezanog kunića natrljajte mješavinom za marinadu i ostavite na hladnome mjestu oko sat vremena. Na zagrijanom ulju kratko popecite pancetu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i kratko pecite. Podlijte s malo vode i pirjajte pet minuta. U drugoj tavi na ulju popecite marinirane dijelove kunića pa ih dodajte pirjanom luku i panceti. Posudu lagano protresite, umiješajte naribanu mrkvu, protisnuti češnjak, podlijte vrućom vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Meso izvadite i stavite na toplo mjesto, a umak usitnite električnom sjeckalicom. Kunića poslužite uz kuhane njoke prelivene umakom i salatu.
ROLICE S MLJEVENIM MESOM I SIROM: Slani zalogaji oduševit će svakog gosta!
MEKANA TELETINA I NJOKI: U savršenom umaku sa šampinjonima!
NEODOLJIVE STRACCIATELLA KOCKE: Savršen desert za ljubitelje kremastih kolača!
SEKELI GULAŠ: Zimsko jelo naših baka koje i danas rado pripremamo!