fbpx

KUNIĆ U UMAKU: Uživajte u mekanom i laganom mesu s domaćim njokima!

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pripremite ukusnom kunića u umaku s domaćim njokima i uživajte u laganom i mekanom mesu.

Sastojci:

1 kunić
2-3 žlice ulja
100 g mrkve
2 češnja češnjaka
70 g pancete
150 g luka
Za marinadu:
1 žlica Vegete
½ žličice mljevenog cimeta
½ žličice papra
1 žličica đumbira
2 žlice maslinova ulja


Priprema:

Narezanog kunića natrljajte mješavinom za marinadu i ostavite na hladnome mjestu oko sat vremena. Na zagrijanom ulju kratko popecite pancetu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk i kratko pecite. Podlijte s malo vode i pirjajte pet minuta. U drugoj tavi na ulju popecite marinirane dijelove kunića pa ih dodajte pirjanom luku i panceti. Posudu lagano protresite, umiješajte naribanu mrkvu, protisnuti češnjak, podlijte vrućom vodom i pirjajte na laganoj vatri dok meso ne omekša. Meso izvadite i stavite na toplo mjesto, a umak usitnite električnom sjeckalicom. Kunića poslužite uz kuhane njoke prelivene umakom i salatu.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.