Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
Kulinarski spoj o kojem sanja svaki Hrvat: Grah s janjetinom!
Ovim jelom oduševit ćete svakog ukućana i gosta.
Sastojci:
- 40 dag bijelog krupnog graha
- 75 dag janjetine od plećke
- 5 dag suhe slanine
- 2 glavice luka
- 2 češnja češnjaka
- 1 mrkva
- 1 paprika babura
- 1 žlica pirea od rajčice
- 1 lovorov list
- mljevena crvena paprika (slatka)
- ulje
- papar
- sol
Priprema:
Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance.
Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša.
Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta.
Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.