Pinterest

Kulinarski spoj o kojem sanja svaki Hrvat: Grah s janjetinom!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovim jelom oduševit ćete svakog ukućana i gosta.

Sastojci:

  • 40 dag bijelog krupnog graha
  • 75 dag janjetine od plećke
  • 5 dag suhe slanine
  • 2 glavice luka
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 mrkva
  • 1 paprika babura
  • 1 žlica pirea od rajčice
  • 1 lovorov list
  • mljevena crvena paprika (slatka)
  • ulje
  • papar
  • sol

Priprema:

Grah prethodnog dana dobro operite, namočite u hladnu vodu, a sutradan ga ocijedite, stavite u dosta hladne vode i kuhajte s nasjeckanim lukom, očišćenom mrkvom narezanom na kolute i očišćenom paprikom narezanom na rezance.

Posebno na ulju popržite meso narezana na manje komade, dodajte na kockice narezanu slaninu i zajedno malo popržite, pa uz podlijevanje toplom vodom pirjajte da meso posve omekša.

Tada pospite mljevenom paprikom i zajedno kratko popržite. Zatim skuhanom grahu dodajte pirjano meso, razvodnjeni pire od rajčice, lovorov list i nasjeckani i zgnječeni češnjak, posolite, popaprite i sve zajedno na laganoj vatri kuhajte oko 10 minuta.

Poslužite uz salatu od miješanog povrća spremljenoj za zimnicu.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.