fbpx
Foto: Depositphotos

KUHANI DIMLJENI ŠARAN: Tako jednostavan, a tako slastan

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Kuhani dimljeni šaran neizostavno je jelo ljeti. Jednostavan za pripremu, a tako slastan. Oduševit će vas!

Sastojci:

1 svježi ili prodimljeni šaran
sol
voda za kuhanje


Priprema:

Ako nemate prodimljenog šarana i odlučite ga sami u svojoj pušnici odimiti, samo ga rasijecite popola uključujući i glavu koja će vam dobro doći da kroz nju provučete kuku.

Prije dimljenja, šarana dobro posolite.

Kada je šaran odimljen, počnite ga kuhati u kipućoj vodi. Potrebno ga je kuhati petnaestak minuta

Poslužiti kao topli obrok uz kuhani krumpir ili kao hladno predjelo uz krumpirovu, grah-salatu ili salatu od svježih krastavaca s kajmakom.




Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.