fbpx
7dnevno

KRUMPIRI S JAJIMA: Jelo koje su spravljale naše bake ni danas nas ne ostavlja ravnodušnima

Autor: 7dnevno

Jelo kakvo su nekoć spremale naše bake neka opet osvane na vešem stolu

Sastojci:

600 g krumpira

200 g kiselog vrhnja

malo jogurta




4 češnja češnjaka

3 žlice kukuruznog brašna

2 jaja




majčina dušica

ružmarin

žličica mljevene paprike

peršinov list




mljeveni papar

sol

začini po izboru

Priprema:

Krumpir očistite, operite te izrežite na tanje kolutove. Jaja s vrhnjem i malo jogurta umutite žicom.

U krumpir dodajte zgnječeni češnjak, kukuruzno brašno, začine po izboru, sol, papar, majčinu dušicu, ružmarin i mljevenu papriku. Dodajte 2/3 umućenog vrhnja i jaja pa sve dobro izjednačite. Ulijte u podmazan lim za pečenje pa prelijte ostatkom vrhnja. Pecite 40-ak minuta na 200 stupnjeva.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.