Popečci s mladim lukom: Zdrava namirnica podiže svako jelo
KREMŠNITA S JAGODAMA: Nova luda kombinacija!
Unesite raznolikost u pripremi kremšnita.
Sastojci za biskvit:
- 3 jajeta
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 3 žlice ulja
- 3 žlice vode
Sastojci za kremu:
- 1/2 l mlijeka
- 3 jajeta
- 4 žlice šećera
- 4 žlice brašna
- 1 vanilin šećer
- korica od 1 limuna (ribana)
Priprema biskvita:
Jaja i šećer pjenasto izmiksajte pa dodajte brašno, ulje i vodu. Ispecite koru u namašćenom i pobrašnjenom limu na 180 do 200 stupnjeva. Vrući biskvit natopite sa 1/2 dl vode, 3 žlice šećera i 1/2 dl ruma.
Priprema kreme:
Mlijeko stavite da prokuha. U 1 dl mlijeka pomiješajte žumanjke, šećer, brašno i vanilin šećer. Sve ukuhajte u preostalo mlijeko dok se ne zgusne. U vruću kremu ukuhajte tučene bjelanjke sa 4 žlice šećera. Sve stavite na biskvit i neka se dobro ohladi.
Na hladan kolač stavite narezane jagode natopljene limunom, a preko jagoda neki preljev za tortu. Po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.