Pinterest

KREMŠNITA S JAGODAMA: Nova luda kombinacija!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Unesite raznolikost u pripremi kremšnita.

Sastojci za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 3 žlice ulja
  • 3 žlice vode

Sastojci za kremu:

  • 1/2 l mlijeka
  • 3 jajeta
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice brašna
  • 1 vanilin šećer
  • korica od 1 limuna (ribana)

Priprema biskvita:

Jaja i šećer pjenasto izmiksajte pa dodajte brašno, ulje i vodu. Ispecite koru u namašćenom i pobrašnjenom limu na 180 do 200 stupnjeva. Vrući biskvit natopite sa 1/2 dl vode, 3 žlice šećera i 1/2 dl ruma.

Priprema kreme:

Mlijeko stavite da prokuha. U 1 dl mlijeka pomiješajte žumanjke, šećer, brašno i vanilin šećer. Sve ukuhajte u preostalo mlijeko dok se ne zgusne. U vruću kremu ukuhajte tučene bjelanjke sa 4 žlice šećera. Sve stavite na biskvit i neka se dobro ohladi.




Na hladan kolač stavite narezane jagode natopljene limunom, a preko jagoda neki preljev za tortu. Po želji ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.