Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Kremasto i sočno: Tjestenina sa špinatom i sirom gotova za 20 minuta
Ovaj recept je vrlo jednostavan, a ukus je na razini gala ručka u restoranu.
Sastojci:
150 g tjestenine
200 g svježeg špinata
50 g maslaca
1 češanj češnjaka
120 g sira Ricotta
1 žlica sira ribanca
mljeveni muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakovanja. Procijedite, ali sačuvajte čašu vode u kojoj se kuhala.
Svježi špinat s malo vode kratko stavite u tavu i pržite jednu minutu. Sklonite da se ohladi, a potom rukama ocijedite višak tekućine, te ga nasjeckajte.
Otopite maslac u tavi, dodajte špinat i nasjeckani češnjak. Kuhajte na srednje jakoj vatri minutu do dva.
Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješajte.
Na kraju umiješajte sir Ricottu, posolite, popaprite, dodajte mljeveni muškatni oraščić i malo sira ribanca.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši