Pinterest

Kremasto i sočno: Tjestenina sa špinatom i sirom gotova za 20 minuta

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Ovaj recept je vrlo jednostavan, a ukus je na razini gala ručka u restoranu.

Sastojci:

150 g tjestenine

200 g svježeg špinata

50 g maslaca

1 češanj češnjaka

120 g sira Ricotta




1 žlica sira ribanca

mljeveni muškatni oraščić

sol




papar

Priprema:

Skuhajte tjesteninu prema uputama s pakovanja. Procijedite, ali sačuvajte čašu vode u kojoj se kuhala.

Svježi špinat s malo vode kratko stavite u tavu i pržite jednu minutu. Sklonite da se ohladi, a potom rukama ocijedite višak tekućine, te ga nasjeckajte.

Otopite maslac u tavi, dodajte špinat i nasjeckani češnjak. Kuhajte na srednje jakoj vatri minutu do dva.

Dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina (nekoliko žlica) i tjesteninu pa dobro promiješajte.

Na kraju umiješajte sir Ricottu, posolite, popaprite, dodajte mljeveni muškatni oraščić i malo sira ribanca.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.