Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KREM-JUHA OD CIKLE: Nećete vjerovati koliko je ukusna!
Na prvu ne zvuči pretjerano ukusno, no brzo će vas razuvjeriti.
Sastojci:
2 manje cikle
1 luk
1 krumpir
1,5 l vode ili temeljca
sol, papar
2 žlice kiselog vrhnja
1 žlica oštrog brašna
Priprema:
Oguljenu ciklu narežite ne sitne komade. Na malo ulja pržite sitno sjeckani luk. Dodajte mu nakon par minuta brašno, promiješajte pa zalijte vodom. Promiješajte pa dodajte usitnjenu ciklu i krumpir. Začinite po želji solju i paprom pa kuhajte na laganoj vatri dok povrće ne omekša. Za krem-juhe je tipično da se, kada zavriju, stvori pjenica pa pazite da vam ne iskipi.
Kada povrće omekša, usitnite sve skupa štapnim mikserom. Dodajte i kiselo vrhnje, kušajte i eventualno popravite okus. Ako primijetite da je juha pregusta, dodajte još malo vode i kratko prokuhajte.
Krem-juha od cikle i krumpira može se poslužiti odmah, s okruglicama od kruha ili bez njih.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši