Pinterest

KRALJICA DOMAĆE KUHINJE: Janjetina u finom umaku sa slaninom

Autor: Z.G./Dnevno.hr

U Hrvatskoj janjetina uživa naročit kulinarski status. S ovim receptom nećete pogriješiti.

Sastojci:

  • 1,5 kg janjetine (but)
  • 3 dkg slanine
  • 3 dkg masti
  • 2 dkg brašna
  • 2 dl vrhnja
  • sol
  • voda

Priprema:

Janjetinu prvo operite, našpikajte slaninu pa posolite i stavite peći.

Polijte ju vrućom masti i pecite oko 45 minuta uz polijevanje.

Na masti popržite i brašno. Dolijte vodu. Potom vrhnjem polijte but.

Stavite meso ponovo u pećnicu, dok ne provrije.




Na koncu izrežite meso na komade i servirajte.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.