Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KRALJICA BLAGDANSKOG STOLA: Božićna šunka koju će svi voljeti!
Božić je nezamisliv bez ove delicije.
Sastojci:
- 1 veća dimljena šunka u komadu s kožom
- 200 ml nezaslađenog soka od jabuke
- 100 ml senfa
- 150 g smeđeg šećera
- 4-5 žlica meda
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Šunku stavite u veći lim za pečenje te ju prelijte sa sokom od jabuke. Prekrijte šunku papirom za pečenje, a zatim prekrijte šunku i lim za pečenje alu-folijom i dobro zatvorite rubove. Pecite šunku 3,5 do 4 sata.
Povećajte temperaturu pećnice na 190 stupnjeva. Uklonite foliju i papir. Ocijedite tekućinu iz lima. Odrežite kožu sa šunke. Većim nožem zarežite crte u uzorku dijamanta.
U posudi dobro pomiješajte senf, šećer i med te premažite šunku. Vratite u pećnicu na još 30 minuta.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši