Pinterest

KRALJICA BLAGDANSKOG STOLA: Božićna šunka koju će svi voljeti!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Božić je nezamisliv bez ove delicije.

Sastojci:

  • 1 veća dimljena šunka u komadu s kožom
  • 200 ml nezaslađenog soka od jabuke
  • 100 ml senfa
  • 150 g smeđeg šećera
  • 4-5 žlica meda

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva. Šunku stavite u veći lim za pečenje te ju prelijte sa sokom od jabuke. Prekrijte šunku papirom za pečenje, a zatim prekrijte šunku i lim za pečenje alu-folijom i dobro zatvorite rubove. Pecite šunku 3,5 do 4 sata.

Povećajte temperaturu pećnice na 190 stupnjeva. Uklonite foliju i papir. Ocijedite tekućinu iz lima. Odrežite kožu sa šunke. Većim nožem zarežite crte u uzorku dijamanta.

U posudi dobro pomiješajte senf, šećer i med te premažite šunku. Vratite u pećnicu na još 30 minuta.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.