Pinterest

Kraljevski domaći ručak: Mirisu ovakvih punjenih paprika nećete moći odoljeti!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Svi vole ovo ukusno domaće jelo.

Sastojci:

  • 8 – 12 manjih paprika
  • 1/2 kg mljevenog mesa
  • 5 dkg riže
  • 1 srednje velika glavica luka
  • 1 kg sveže propasirane rajčice
  • papar
  • peršin
  • bosiljak
  • sol
  • 1 žlica brašna

Priprema:

Na malo ulja popržite luk narezan na sitne kockice dok se ne zastakli. U mljeveno meso po izboru (može se pomiješati junetina, svinjetina, puretina) dodajte luk, rižu, posolite, popaprite, nakosani peršin i sve dobro izmiješajte. Papriku operite i očistite od sjemenki. Smjesom punite paprike, no vodite računa da u kuhanju riža nabubri, pa smjesu ne treba jako nabijati.

Paprike složite u lonac, prelijte umakom od rajčice tako da prekrije paprike, malo posolite i dodajte nekoliko grančica bosiljka. Stavite na vatru dok zavrije, smanjite vatru pa kuhajte na laganoj vatri 30 do 45 minuta (ovisno o veličini paprika). Kada su paprike gotove, ugustite umak jednom žlicom brašna.

Punjene paprike poslužite s restanim krumpirom ili pireom od krumpira.




Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.