Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
Kraljevski domaći ručak: Mirisu ovakvih punjenih paprika nećete moći odoljeti!
Svi vole ovo ukusno domaće jelo.
Sastojci:
- 8 – 12 manjih paprika
- 1/2 kg mljevenog mesa
- 5 dkg riže
- 1 srednje velika glavica luka
- 1 kg sveže propasirane rajčice
- papar
- peršin
- bosiljak
- sol
- 1 žlica brašna
Priprema:
Na malo ulja popržite luk narezan na sitne kockice dok se ne zastakli. U mljeveno meso po izboru (može se pomiješati junetina, svinjetina, puretina) dodajte luk, rižu, posolite, popaprite, nakosani peršin i sve dobro izmiješajte. Papriku operite i očistite od sjemenki. Smjesom punite paprike, no vodite računa da u kuhanju riža nabubri, pa smjesu ne treba jako nabijati.
Paprike složite u lonac, prelijte umakom od rajčice tako da prekrije paprike, malo posolite i dodajte nekoliko grančica bosiljka. Stavite na vatru dok zavrije, smanjite vatru pa kuhajte na laganoj vatri 30 do 45 minuta (ovisno o veličini paprika). Kada su paprike gotove, ugustite umak jednom žlicom brašna.
Punjene paprike poslužite s restanim krumpirom ili pireom od krumpira.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši