fbpx
Foto: ckbk.com

KOZICE NA BUZARU: Potrebno vam je pola sata za savršen ručak

Autor: Dnevno.hr/ T. Š.

Pri spomenu na buzaru prvo ćemo pomisliti na škampe, no mnogima je to omiljen način pripreme kozica jer je samo jelo vrlo brzo gotovo, a okusom nimalo ne zaostaje za škampima na buzaru.

Sastojci:

250 g repova kozica
peršin
3-4 češnja češnjaka
2 dl bijelog vina
1 žlica koncentrata rajčice
krušne mrvice
1 kriška limuna
začini (sol, papar u zrnu)
250 g špageta


Priprema:

Na malo ulja popržite češnjak i peršin. Dolijte vino i pustite da malo ispari. Dodajte kozice i kuhajte nekoliko minuta. Dodajte koncentrat rajčice, promiješajte i začinite solju i paprom u zrnu. Dodajte malo vode i krušnih mrvica umaku, ovisno o količini umaka i gustoći koju želite.
Prije samog kraja dodajte limun i malo peršina.

Autor:Dnevno.hr/ T. Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.