fbpx
7dnevno

KOMIŠKA POGAČA: Uživat ćete u ovoj sočnoj pogači koja nas vraća u kuhinju naših baka

Autor: 7dnevno

Svaka sekunda provedena u pripremi ovog jela isplatit će se.

Sastojci:

1 kg oštrog brašna
4 dl mlake vode
2 vrećice suhog kvasca
sol
maslinovo ulje

Nadjev:

400 ml pasirane rajčice ili pelata
2 luka
dvije žličice origana
papar
10-ak slanih inćuna/srdela
po želji koja maslina ili kapara
svježi peršin

Priprema:

Umijesite tijesto kao za kruh te ga ostavite da se digne na toplom. Ugrubo natrgajte srdele ili inćune, a luk narežite i prodinstajte na maslinovu ulju. Dodajte rajčicu i začine te kuhajte desetak minuta da se zgusne.
U međuvremenu prepolovite tijesto na dva nejednaka dijela.

Veći razvaljajte tako da prelazi rubove lima koji ste prethodno nauljili te po njemu rasporedite umak od rajčice. Razbacajte po tome komadiće slane ribe i masline ili kapare te sve dobro pouljite i začinite.




Manji dio tijesta razvaljajte i njime poklopite pogaču. Donji dio tijesta prebacite preko gornjeg i rubove dobro pritisnite vilicom. Vilicom probodite tijesto na nekoliko mjesta i pustite da odstoji 15 minuta. Potom pecite 35 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva. Kad je gotova, premažite je uljem i kratko ostavite pokrivenu.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.