Sirova torta od malina: Osvaja na prvi, osvježavajući zalogaj
KNEDLE SA ŠLJIVAMA: Ne može jednostavnije od ovog recepta!
Svi volimo ovu domaću poslasticu. Idealan desert nakon ručka.
Sastojci:
1 kg krumpira
1 jaje
malo ulja
malo soli
250 g oštrog brašna
krušne mrvice
šljive
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, ogulite dok je topao i protisnite kroz prešu u veliku zdjelu.
Dodjte brašno (otprilike 1/5 brašna može zamjeniti grizom). U krumpir i brašno dodajte malo ulja, soli i jedno jaje pa rukom zamijesite tijesto dok se fino ne izmiješa. Nije potrebno previše mijesiti, da tijesto ne bude prežilavo.
Odvojite komade tijesta, na dlanu ih oblikujte u tijesto debljine pola centimetra i time omotajte šljive (bez koštica). Umjesto šljiva, mogu se koristiti i marelice. Od ove količine krumpira dobit ćete dvadesetak knedli.
Knedle uvaljajte u krušne mrvice i skuhajte u vreloj vodi.
HIT RECEPT ZA ‘KORONA’ KAVU SUMANUTO SE DIJELI: Svi u izolaciji je pripremaju, nevjerojatno je fina!