Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
Knedle s marelicama: Mekane i neodoljivo sočne!
Možda već znate kuhati knedle, ali svakako isprobajte i ovaj recept.
Sastojci:
10 marelica
300 g krumpira
150 g brašna
50 g maslaca
1 jaje
sol
šećer
krušne mrvice
cimet
Nezaboravni gastronomski užitak: Tjestenina sa špinatom i gljivama!
Priprema:
Operite marelice, prepolovite ih, izbacite košticu i ponovno spojite.
Skuhajte krumpir, ocijedite i dok je još vruć ubacite maslac. Gnječite dok ne dobijete fin pire.
Odvojeno pomiješajte brašno, sol i šećer pa polako dodajte krumpir i miješajte. Na koncu dodajte jaje.
Razvijte tijesto i podijelite ga na 10 dijelova. Zavijte ga oko svake marelice i kuhajte u vodi dok ne isplivaju.
Na ulju ili maslacu možete popržiti krušne mrvice i uvaljati knedle. Na kraju ih pospite šećerom i cimetom.