Pinterest

Knedle s marelicama: Mekane i neodoljivo sočne!

Autor: Zlatko Govedić

Možda već znate kuhati knedle, ali svakako isprobajte i ovaj recept.

Sastojci:

10 marelica

300 g krumpira

150 g brašna

50 g maslaca

1 jaje

sol

šećer

krušne mrvice

cimet

Nezaboravni gastronomski užitak: Tjestenina sa špinatom i gljivama!

Priprema:

Operite marelice, prepolovite ih, izbacite košticu i ponovno spojite.

Skuhajte krumpir, ocijedite i dok je još vruć ubacite maslac. Gnječite dok ne dobijete fin pire.

Odvojeno pomiješajte brašno, sol i šećer pa polako dodajte krumpir i miješajte. Na koncu dodajte jaje.

Razvijte tijesto i podijelite ga na 10 dijelova. Zavijte ga oko svake marelice i kuhajte u vodi dok ne isplivaju.

Na ulju ili maslacu možete popržiti krušne mrvice i uvaljati knedle. Na kraju ih pospite šećerom i cimetom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.