Sojini medaljoni u ukusnom umaku: Cjelovit obrok bez mesa neće vas razočarati
KISELI KUPUS SA SLANINOM: Savršenstvo okusa i mirisa, pogotovo ako ga poslužite sa žgancima!
Ručak za dva dana!
Sastojci:
70 dag kiselog kupusa
25 dag suhe mesnate slanine
2 glavice luka
crvena kisela paprika babura
2 glavice luka
2 češnja češnjaka
lovorov list
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje, papar, sol, kumin
Priprema:
Na zagrijanom ulju popržite nasjeckani luk, dodajte nasjeckani i zgnječeni češnjak, očišćenu papriku narezanu na rezance, pa još malo zajedno pržite.
Zatim pospite mljevenom paprikom, dodajte kiseli kupus i slaninu u komadu, lovorov list, pospite kuminom, popaprite i zalijte vodom da sve bude pokriveno.
Kuhajte na srednjoj vatri da se kupus i slanina potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja po potrebi dolijte malo tople vode. Gotovo jelo prebacite u zdjelu, a odozgo složite slaninu narezanu na odreske. Poslužite uz kukuruzne ili heljdine žgance.