Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KIKIRIKI MINJONI S MLIJEČNOM ČOKOLADOM: Napravit ćete ih za tili čas!
Ova će vas slastica oduševiti jer se priprema veoma jednostavno, a okus joj je nenadmašan!
Sastojci:
250 g keksa
150 g kikirikija
1/4 margarina
8 žlica šećera
2,5 dl mlijeka
100 g mliječne čokolade
1 žlica ulja
Priprema:
Stavite mlijeko, šećer i margarin da provre. Sklonite s vatre pa dodajte mljeveni keks i izblendani kikiriki. Sve dobro sjedinite i izmiješajte. Na tacnu ili dasku stavite foliju pa toplu smjesu valjkom raširite na debljinu 2 cm. Ostavite u hladnjaku da se ohladi i stegne barem dva sata.
Izvadite pa odsijecite krajeve da svuda bude ravno, pa isijecite na kockice. Rastopite čokoladu s uljem pa sve dobro izmiješajte. Uzmite čačkalicu pa je umočite u čokoladu. Ubodite kockicu i umočite ju u čokoladu. Potom čačkalicu ubodite u stiropor pa neće ostati tragovi prstiju i neće biti neiskorištene čokolade.
Odozgo po želji možete išarati bijelom čokoladom.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši