Ilustracija/Shutterstock

KIKIRIKI MINJONI S MLIJEČNOM ČOKOLADOM: Napravit ćete ih za tili čas!

Autor: Zlatko Govedić

Ova će vas slastica oduševiti jer se priprema veoma jednostavno, a okus joj je nenadmašan!

Sastojci:

250 g keksa

150 g kikirikija

1/4 margarina

8 žlica šećera

2,5 dl mlijeka

100 g mliječne čokolade

1 žlica ulja

Priprema:

Stavite mlijeko, šećer i margarin da provre. Sklonite s vatre pa dodajte mljeveni keks i izblendani kikiriki. Sve dobro sjedinite i izmiješajte. Na tacnu ili dasku stavite foliju pa toplu smjesu valjkom raširite na debljinu 2 cm. Ostavite u hladnjaku da se ohladi i stegne barem dva sata.

Izvadite pa odsijecite krajeve da svuda bude ravno, pa isijecite na kockice. Rastopite čokoladu s uljem pa sve dobro izmiješajte. Uzmite čačkalicu pa je umočite u čokoladu. Ubodite kockicu i umočite ju u čokoladu. Potom čačkalicu ubodite u stiropor pa neće ostati tragovi prstiju i neće biti neiskorištene čokolade.

Odozgo po želji možete išarati bijelom čokoladom.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.