Recept star više od 100 godina: Pripremite savršenu pincu za Uskrs
KEKS TORTA: Lagana i ukusna poslastica gotova za pola sata!
Ova lagana poslastica sprema se brzo i veoma lako, a ukus će vas oduševiti.
Sastojci:
½ l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
250 g margarina
200 g šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
500 g keksa
150 g oraha
2 vrećice šlaga
kandirane višnje
Priprema:
4 dcl mlijeka stavite da provrije, a u preostalom decilitru razmutite puding. Potom ga dodajte u provrelo mlijeko i na laganoj vatri kuhajte dok se ne zgusne. Nakon toga, ohladite puding.
Margarin umutite pjenasto sa šećerom u prahu i vanilin šećerom. Tome dodajte ohlađeni puding i dobro umiješajte smjesu.
U tu smjesu zatim dodajte keks izdrobljen na sitne komade i sitno sjeckane orahe pa sve dobro promiješajte da smjesa bude ujednačena.
Oblikujte tortu u kalupu ili sličnoj posudi, umutite šlag i prekrijte toru cijelom površinom. Poredajte kandirane višnje, a zatim stavite u hladnjak da odstoji nekoliko sati, a može i preko noći, kako bi keks omekšao i upio sve sastojke.
ZADNJE VIJESTI
Bogata salata s pečenom tikvicom: Savršena kombinacija svježine i hrskavosti
Pohani sir s marmeladom od brusnice: Spoj okusa koji oduševljava
Započnite tjedan uz smoothie od borovnica i bademova mlijeka: Sve što vam treba u jednoj čaši