fbpx
7dnevno

Kaneloni sa sirom i špinatom: Jelo koje možete podvaliti i klincima koji inače ne vole povrće!

Autor: 7dnevno

Oduševite cijelu obitelj.

Sastojci:

10-12 kanelona
1 jaje
250 g sira ricotta
250 g svježeg kravljeg sira
150 g špinata ili blitve
3 češnja češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
100 g parmezana
2–3 žlice maslinova ulja
sol i papar

Priprema:

Kanelone stavite kuhati u proključalu posoljenu vodu na dvije minute samo da malo omekšaju. Nakon toga ih izvadite i stavite sa strane. Špinat ili blitvu operite i narežite.




U zdjeli s malo soli i papra razmutite jedno jaje, smjesi dodajte svježi sir, ricottu, polovicu parmezana i češnjak te sjeckane listove špinata ili blitve. Dodajte i 1–2 žlice maslinova ulja pa sve dobro promiješajte.

Kanelone punite dobivenom smjesom i slažite ih jednu do druge u namašćenu vatrostalnu posudu.

Vrhnje za kuhanje promiješajte s ostatkom parmezana i to prelijte preko kanelona.




Stavite ih peći na 200 stupnjeva 30–35 minuta.

Autor:7dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.