
FILETI LOSOSA S KREMOM OD KOPRA I PEČENOM CIKLOM: Oduševljava i najzahtjevnije nepce!
Oduševite cijelu obitelj.
Sastojci:
10-12 kanelona
1 jaje
250 g sira ricotta
250 g svježeg kravljeg sira
150 g špinata ili blitve
3 češnja češnjaka
2 dl vrhnja za kuhanje
100 g parmezana
2–3 žlice maslinova ulja
sol i papar
Priprema:
Kanelone stavite kuhati u proključalu posoljenu vodu na dvije minute samo da malo omekšaju. Nakon toga ih izvadite i stavite sa strane. Špinat ili blitvu operite i narežite.
U zdjeli s malo soli i papra razmutite jedno jaje, smjesi dodajte svježi sir, ricottu, polovicu parmezana i češnjak te sjeckane listove špinata ili blitve. Dodajte i 1–2 žlice maslinova ulja pa sve dobro promiješajte.
Kanelone punite dobivenom smjesom i slažite ih jednu do druge u namašćenu vatrostalnu posudu.
Vrhnje za kuhanje promiješajte s ostatkom parmezana i to prelijte preko kanelona.
Stavite ih peći na 200 stupnjeva 30–35 minuta.
FILETI LOSOSA S KREMOM OD KOPRA I PEČENOM CIKLOM: Oduševljava i najzahtjevnije nepce!
TELEĆI FILE U ŠPEKU S REZANCIMA OD POVRĆA: Izrazito ukusno jelo kojim ćete oduševiti svakog gosta!
CARPACCIO OD GRDOBINE: Čarolija na tanjuru po receptu chefa restorana Zelen Dvor
RIŽOTO OD CRVENOG RADIĆA: Kremasti specijalitet u kojeg ćete se zaljubiti!